Skip to content

Impact

De meeste tijd steken we bij MOC Schilderswijk in onze projecten. Maar daarbij vergeten we niet om regelmatig te checken of de aanpak nog werkt. Dat doen we door te praten met cliënten, docenten en partners. Hieronder drie persoonlijke ervaringen.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tweerichtingsverkeer. Veel millennials willen liever werken bij een bedrijf dat meer doet dan alleen aan de winst te denken. Bovendien is het goed voor de moraal onder collega’s. Niet dat ik het daarom doe, het gaat om de zelfredzaamheid.”

“Vrijwilligerswerk voor het MOC heeft mijn wereld groter gemaakt. Ik heb geleerd dat jonge statushouders echt anders in het leven staan dan iemand als ik. En dat het goed is om je dat te realiseren. Op die manier groeit je begrip voor mensen met een andere achtergrond.”

“Ik vind het moeilijk om te praten met mensen die ik niet ken. Daarom was ik best nerveus toen ik naar het handwerken toe ging. Gelukkig ging het goed. Het was prettig om met andere vrouwen te praten over hoe zij de dagelijkse dingen doen. Daardoor voel ik mij nu meer zeker.”

MOC Schilderswijk durft best te stellen dat wat het allemaal doet ook echt wérkt. Zowel voor de Schilderswijkers zelf, alsook voor degenen die hen begeleiden en degenen die de projecten financieren.

Multicultureel Ontmoetingscentrum
Veel gezichten, één hart

Back To Top