Skip to content

Gezocht: docenten Nederlandse les

MOC Multicultureel Ontmoetings Centrum Schilderswijk

Het Multicultureel Ontmoetingscentrum Schilderswijk zoekt vrijwilligers die aan ruim 80 leergierige migranten en multiculturele Nederlanders, les in de Nederlandse taal willen geven. Wie versterkt ons enthousiaste docententeam?

Handig om te weten:

– We zijn een soort Verenigde Naties.

Onze cursisten komen uit alle continenten.

De nadruk ligt op het aanleren van basale spreek-, lees-,-schrijf- en luistervaardigheden, tot taalniveau A2+. Zodat de cursist een gesprek met zijn buurman kan aanknopen, weet wat hij bij de dokter kan zeggen, en op de hoogte komt van belangrijke Nederlandse tradities.

– Er wordt gewerkt met het lesboek ‘Nederlands Nu’. Dat geeft jezelf en de cursisten houvast. Je bent vrij in het toepassen (oefenen) van zelfontworpen (of gevonden) werkvormen.

– Het tempo en de inhoud stem je zoveel mogelijk af op de cursisten.

– Gevraagd wordt om vrijwilligerswerk voor twee uur per week, naar keuze op maandag of woensdag tussen 19:00 en 21:00 uur.

(met pauze tussendoor).

– Docenten werken in tweetallen voor dezelfde groep, waarbij de een op maandag, de ander op woensdag lesgeeft.

– Ondersteuning wordt gefaciliteerd met persoonlijke begeleiding, workshops en cursussen, rekening houdend met je agenda. Lesbevoegdheid is geen voorwaarde.

– Een onkostenvergoeding is bespreekbaar.

– In het kader van buitenschools leren kunnen vrijwilligers soms mee op excursie naar musea en andere leerplaatsen.

– De lessen gaan, vanwege de zomervakantie weer starten op 13 september en worden verzorgd in verschillende lokalen in het MOC, Teniersstraat 17, Den Haag.

– Kom je eens kijken in de les? Of heb je andere vragen? Neem contact op met onze onderwijs coördinator Mura Rusike via moc.onderwijs@gmail.com

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 070- 7371356

Multicultureel Ontmoetingscentrum
Veel gezichten, één hart

Back To Top